Svi igrali
23

Bh. trio u Championshipu: Đurić i Vrančić poraženi, Bešićev Middlesbrough izvukao bod

Piše: K. H.
Ekipa Middlesbrougha remizirala je na gostujućoj utakmici protiv Burtona u meču 40. kola engleskog Championshipa, dok su Bristol City i Norwich doživjeli poraze. Tri bh. reprezentativca koja nose dres ekipa iz ove lige, Muhamed Bešić, Mario Vrančić i Milan Đurić, upisali su nastup za svoje klubove.

Bristol je, iako se odavno bore za ulazak u društvo najboljih, iznenađujuće poražen na domaćem terenu od Brentforda, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:0. Trenutak odluke desio se u 80. minuti kada Maupay pogađa za pobjedu svoje ekipe.

Milan Đurić je na terenu proveo nešto više od 20 minuta, a on je u igru ušao u 68. minuti umjesto Diedhioua.

Poraz na gostujućem terenu upisala je i ekipa Norwicha, a Kanarinci su poraženi od QPR-a u Londonu. Ekipa Marija Vrančića stigla je u vodstvo autogolom Manninga u 38. minuti, a nakon toga QPR je zaigrao puno bolje i stigao je do velikog preokreta.

Redom su golove za londonski tim postizali Luongo, Smith, Eze i Manninng, a Mario Vrančić na terenu je proveo svih 90 minuta te je dobio žuti karton u 68. minuti.

Ekipa Middlesbrougha, za koju nastupa treći bh. igrač u Championshipu Muhamed Bešić, osvojila je samo bod na gostovanju kod zadnjeg Burtona te su ostali na šestoj poziciji koja vodi u play-off, iako bi im dva dodatna boda svakako puno značila. Bešić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Tabela: