Odlična saradnja
131

Bh. trener golmana Adi Musić edukovao mlade čuvare mreže Fiorentine i Empolija

K. H.
Bh. trener golmana Adi Musić bio je gost italijanskih prvoligaša Fiorentine i Empolija te je tom prilikom edukovao trenere i golmane omladinskih selekcija ovih timova nastavivši dobru saradnju koju već godinama imaju.

Cilj spomenute saradnje bio je razmjena mišljenja i praktični dio prikazivanja rada na elitnom nivou, a dogovoreno je da se u oktobru ove godine održi još jedna posjeta i tako nastavi odlična višegodišnja saradnja.

"Oduvijek je poznato da su Italijani u svijetu prepoznatljivi kao jedni od najboljih golmana, ali su i dalje željni edukacije i ništa ne prepuštaju slučaju po pitanju nedostataka u segmentima golmanskog posla. Jako mi je drago zbog nedavnog druženja i s nestrpljenjem očekujem naš novi susret u oktobru", kaže nam Musić.

Cilj spomenute saradnje bio je razmjena mišljenja i praktični dio prikazivanja rada na elitnom nivou
Cilj spomenute saradnje bio je razmjena mišljenja i praktični dio prikazivanja rada na elitnom nivou

Adi Musić je trener golmana koji brane u Bundesligi do 19 godina, a najviše dječaka ima u minhenskom Bayernu s kojim također ima odličnu saradnju i čije golmane dodatno priprema i održava u trenažnom procesu.

Musić je prošlog mjeseca boravio u Sarajevu, a naš glavni grad tada je posjetio s golmankom londonskog Chelseaja Zećirom Mušović.

Do kraja ovog mjeseca planirana je saradnja s golmanima iz Los Angeles Galaxyja, Tel Aviva i Toluce iz Meksika.