Brani srbijanskog trenera
1

Bh. stručnjak Željko Buvač zgrozio Ruse odgovorom novinaru, klub se morao izviniti

H. H.
Buvač je najpoznatiji kao Kloppov dugogodišnji pomoćnik (Foto: EPA-EFE)
Buvač je najpoznatiji kao Kloppov dugogodišnji pomoćnik (Foto: EPA-EFE)
Bh. stručnjak Željko Buvač izazvao je bijes ruske javnosti nakon što je neprikladno reagovao na pitanje novinara, a njegov klub Dinamo Moskva, u kojem trenutno obvalja funkciju sportskog direktora, izvinio se saopštenjem za javnost.

Nakon što su Moskovljani eliminisani iz Ruskog kupa od drugoligaša Akrona, na udaru se našao srbijanski trener Slaviša Jokanović, kojeg su novinari označili kao glavnog krivca za loše rezultate.

Pitali su Slavišu Jokanovića da li ima osjećaj da bi uskoro mogao da ostane bez posla, nakon čega je odgovorio da to nije pitanje za njega, već za šefove kluba.

Pred medije je potom izašao sportski direktor moskovskog Dinama Željko Buvač, koji je novinaru odbrusio:

"To je glupo pitanje, kao i ti!".

Rusi su bili zgroženi ovakvim ponašanjem Buvača, a Fudbalski klub Dinamo iz Moskve izdao je saopštenje u kojem se izvinio novinarima zbog ponašanja svog sportskog direktora.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj, a u igračkoj karijeri igrao je za Rudar iz Prijedora, Borac, Rot-Weiss Efrutu, Mainz i Neukrichen.

Poznat je postao kao dugogodišnji asistent Jurgenu Kloppu u Mainzu (2001. - 2008.), Borussiji Dortmund (2008. - 2015.) i Liverpoolu (2015. - 2018.).