Sutrašnji dvoboj
8

Bh. reprezentativke spremne za meč sa Hrvatskom

FENA
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u nedjelju u Brčkom gdje se priprema za prijateljski dvomeč sa Hrvatskom.

Prvi susret igrat će se sutra u Brčkom, a revanš 9. juna u Hrvatskoj.

Bh. reprezentativke su već obavile dva treninga na stadionu FK Lokomotiva u Brčkom, a večeras u 18 će obaviti još jedan.

Selektorka Samira Hurem kazala je da je cilj ove akcije provjera svih pozvanih igračica.

"Gradimo tim i to će nam ovaj put biti važnije od rezultata jer želimo da do kvalifikacija imamo jasnu sliku na koga možemo da računamo. S tim u vezi sve pozvane igračice će imati minutažu, a do kvalifikacija bismo trebali imati još ovakvih provjera kako bismo bili spremni za zvanične utakmice", kazala je Hurem.

Na ovo okupljanje zbog lakših zdravstvenih problema nije mogla da se odazove Mejrema Medić, te je naknadno poziv dobila mlada Minela Gačanica, igračica mostarske Emine.

"Gačanica je prvi put u seniorskom timu. Skrenula je pažnju na sebe dobrim igrama u klubu, posebno u finalnoj Kup utakmici. Ona je još mlada i pratimo njene igre, a u budućnosti možemo više očekivati od ove talentovane fudbalerke", kazala je Hurem.

Prvi meč između BiH i Hrvatske će biti odigran na stadionu Lokomotive sutra u 18:00 sati, dok je revanš na programu 9. juna (18 sati) u Velikoj (Hrvatska).