Reakcije
156

Bh. reprezentativci žale za ispuštena tri boda u Crnoj Gori: Sad je sve u našim rukama

H. H.
Miralem Pjanić u prodoru (Foto: T. S./Klix.ba)
Miralem Pjanić u prodoru (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon susreta trećeg kola grupe Lige nacija u kojoj je Bosna i Hercegovina remizirala na gostovanju u Crnog Gori (1:1), bh. reprezentativci su iskazali žaljenje zbog ispuštene prednosti.

Zmajevi su vodili, a gol su primili u trenucima kada su kontrolisali igru na terenu.

"Imali smo prednost i zato ostaje žal što nismo osvojili tri boda. Crna Gora je dobra ekipa i nije lako doći do njihovog gola. Idemo dalje, sad treba da se odmorimo i spremimo za utakmicu sa Finskom. Nadam se da ćemo pobijediti i završiti ciklus na najbolji način. Odigrali smo dvije utakmice u gostima, pobijedili kući Rumuniju, prvi smo u grupi i na to trebamo gledati kao na pozitivnu stvar", kazao je Miralem Pjanić.

Anel Ahmedhodžić smatra da je primljenom golu prethodio faul nad Amirom Hadžiahmatovićem.

"Dobro smo počeli utakmicu i većinu prvog poluvremena smo bili bolja ekipa na terenu. U finišu prvog perioda igre imali su i oni svojih prilika i igrali su dobro. U nastavku smo opet bili bolji, dali smo gol. Razočarani smo zbog primljenog pogotka kojem je možda prethodio i faul. Sad je sve u našim rukama, slijedi težak meč sa Finskom, ali smatram da možemo pobijediti".

Sličnog mišljenja je i Denis Hadžikadunić, koji nije zadovoljan bodom.

"Nisam zadovoljan bodom jer smatram da smo bili bolji. Tačno je da su i oni imali svoje šanse, ali mi smo imali igru i vodilo smo 1:0. Nažalost, protivnik je izjednačio. Sad trebamo da se odmorimo i bićemo spremni za meč sa Finskom", izjavio je naš defanzivac.

BiH naredni susret igra već u utorak kada u Zenici od 20:45 gostuje Finska. Uslijedit će duel protiv Crne Gore u septembru, a grupu Lige nacija zatvaramo gostovanjem u Rumuniji također u septembru.