Nakon napada na trenera
0

Bh. reprezentativac Muratović biće kažnjen

Totalsport
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sturma iz Graza, 33-godišnji Samir Muratović, bit će kažnjen nakon što je na neobično direktan način u medijima napao vlastitog trenera.

Vezni igrač u idealnoj postavi reprezentacije Ćire Blaževića raspričao se za Kleine Zeitung. Povrijedio ga je potez njemačkog trenera Sturma Franca Fode, koji mu nije udijelio niti minute prilikom uzvratnog dvoboja drugog pretkola Europa lige prošlog četvrtka u Širokom Brijegu (1-1, 3-2 ukupno za Austrijance).

  • Neopisivo sam ogorčen. Ludost je da me trener ignorirao u utakmici igranoj u Bosni i Hercegovini, čista katastrofa. Pa ja sam bosanskohercegovački reprezentativac. To je kao da trener Chelseaja ne da igrati Ballacku protiv Bayerna - rekao je Muratović dodavši:

  • S trenerom više neću razgovarati, među nama nema ničeg. Pokazao je kakav je čovjek kad me u domovini cijelu utakmicu zadržao na klupi.

Na pitanje misli li i dalje da je Foda u pripremnom razdoblju napravio dobar posao, što je bio izjavio ranije tokom ljeta, Muratović se predomislio:

  • Ne, više se to ne može reći.

Nakon ovoga emotivnog ispada bh.reprezentativca, u klubu su najavili disciplinski postupak. Trener Foda i predsjednik izjavili su da će sve riješiti u četiri oka s nogometašem.

Nakon što je čuo da će biti kažnjen, Muratović je kazao:

  • Rekao sam o toj temi sve što sam imao za reći!