Poraz pionira
3

Bh. pioniri poraženi u drugom meču protiv Crne Gore

Klix.ba
Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u zeničkom Trening kampu od Crne Gore rezultatom 1:0.

Bio je to drugi prijateljski meč ovih selekcija, a prvi odigran prije dva dana završen je bez pogodaka. U prvih 35 minuta igre terensku inicijativu su imali gosti, a oba tima su stvorila po jednu priliku. Prvo je u 12 minuti Edd Nezirević nakon dodavanja Benjamina Ćosića sa ivice kaznenog prostora poslao loptu preko gola.

Minutu poslije Misin Nurković je oduzeo loptu bh. defanzivcima i šutirao precizno sa 20 metara za 0:1. Na početku drugog perioda igre bh tim je izvršio pet izmjena što je donijelo i pomak u igri naše selekcije, ali i pored toga izabranici Zorana Erbeza nisu uspjeli da izjednače rezultat.

Nakon kornera u 39. minuti u gužvi u šesnaestercu Crne Gore lopta je došla do Dženita Hajdarevića, a njegov šut brani golman Nikola Ivezić. Najbolju priliku u drugom poluvremenu gosti su imali u 69. minuti kada je Kristijan Ernec sa desetak metara pogodio golmana bh tima Luku Damjanovića.

U sudijskoj nadoknadi dobro je pokušao i Džafo Hadžić sa distance, no nije bio precizan i to je bila posljednja prilika za bh ekipu u ovom susretu.

Trener golmana u reprezentaciji BiH Siniša Mrkobrada nakon utakmice je rekao da se naši igrači nisu snašli u fazi napada i da se na to mora obratiti pažnja.

"Nismo se snašli u fazi napada i u dvije utakmice nismo postigli pogodak. U tome možemo tražiti razlog današnjeg poraza i to je sigurno jedna od stvari na koju ćemo morati obratiti pažnju u budućnosti kako se ne bi ponavljala. Čestitam gostima na pobjedi", kazao je Mrkobrada.