Optimizam u timu
13

Bh. nogometašice u Zenici dočekuju Izrael: Želimo ponoviti rezultat iz Haife

E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Ženska nogometna reprezentacija BiH sutra će u Zenici ugostiti selekciju Izraela u sklopu kvalifikacija za EURO 2021. godine.

Izabranice Samire Hurem sutra će svoj kvalifikacioni ciklus nastaviti protiv selekcije Izraela protiv koje su u Haifi pobijedile rezultatom 3:1. Naš tim je tek od jučer u punom sastavu, a Hurem je kazala kako su obavili nekoliko treninga kako bi ispravili greške iz Izraela i odigrali dobar meč.

"Fokusirali smo se da popravimo te greške i da na terenu sutra budemo bolji i da postignemo golove koje smo postigli i tamo. Grupa jeste teška i svaka je u ovoj situaciji teška. Švedska je sada u najboljoj situaciji od samog početka, trenutno smo treći s 9 bodova i osvajanje bodova protiv Izraela i poslije protiv Malte je maksimum koji možemo napraviti. Ovaj plasman bi nam dao veliko samopouzdanje da možemo imati najbolji rating i biti 3. u grupi, što znači da bismo se pomjerili i na UEFA-inoj listi", kazala je Hurem.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Milena Nikolić, napadač našeg tima, je kazala da atmosfera u timu nikada nije bila bolja, što pokazuju i rezultati.

"Mislim da naša reprezentacija s ovako mladom ekipom do sada nije napravila bolje rezultate. Maksimalnim naporima se pripremamo za predstojeće kvalifikacione utakmice. Igračice su fokusirane da daju svoj maksimum i želimo nastaviti pobjede i uzimanje bodova", poručila je Nikolić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Sličnog mišljenja je i Marija Aleksić koja je poručila da su kvalifikacije počele na odličan način, ostvarile su devet bodova i postigle 12 golova.

"Svi smo fokusirani na to da što bolje odradimo kvalifikacije. Radimo sve što nam je rečeno i što možemo. Svi imamo jedan cilj i kada težite tome zajedno, teret je podijeljen na više osoba", izjavila je Aleksić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Utakmica Bosne i Hercegovine i Izraela na rasporedu je u 14:30 sati u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a ulaz na utakmicu je besplatan.