Kvalifikacije za SP
4

Bh. nogometašice pred utakmicu s Velsom: Igrat ćemo napadački od prve minute

Piše: E. M.
Almina Hodžić, Milena Nikolić i Samira Hurem (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Almina Hodžić, Milena Nikolić i Samira Hurem (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Trening centru u Zenici odigrati kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Velsa, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare gdje su igračice i selektorica Samira Hurem najavile napadački način igre.

Nakon teške utakmice protiv Engleske, nogometašice naše reprezentacije sutra će u Trening centru ugostiti selekciju Velsa koja, prema riječima selektorice Samire Hurem, neće doći da se brani.

"Mi smo odigrale veoma tešku utakmicu, nismo uspjele sačuvati mrežu kako nam je bila želja, igrale smo protiv jakog tima i bilo je zaista teško postići što želimo, ali postigle smo gol koji nam je neregularno poništen. Imale smo priliku da se odmorimo, sutra nam je važna utakmica. Teška nam je grupa, ali naša je želja da osvojimo što više bodova, a uz podršku navijača igračice će dati svoj maksimum da bi pobijedile”, kazala je Hurem.

Dodala je da je analizirala Vels te da se radi o disciplinovanoj i čvrstoj ekipi.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba


"Domaći teren i kvalitet igračica u napadu je naša prednost kojom ćemo se potruditi osvojiti tri boda. U prošloj utakmici protiv Engleske Almina je odlično branila, Milena je postigla gol, a golovi koje smo primile nisu zbog Almininih grešaka. Ja vjerujem u svoj tim, posebno u ove igračice. Radile smo i pronaći ćemo način da dođemo do njihove mreže i spriječimo njih na putu do naše mreže", zaključila je Hurem.

Bh. reprezentativka Milena Nikolić je izjavila kako je ekipa Velsa izuzetno kvalitetna, što su dokazali u prethodnim utakmicama.

"Vels je protiv Rusije odigrao 0:0, što govori o kakvoj se ekipi radi. Svi mi imamo svoj cilj, a to je da iz kvalifikacija i utakmica napravimo najbolje rezultate. Napredujemo kako bismo došle do društva najboljih", izjavila je Nikolić. 
Dodala je da je atmosfera u ekipi dobra te da sve igračice s nestrpljenjem sutra očekuju utakmicu. Sličnog mišljenja je i bh. čuvarka mreže Almina Hodžić.

"Odmah nakon utakmice protiv Engleske okrenule smo se utakmici protiv Velsa. Želimo ispraviti greške koje smo napravile i postići golove koje svi želimo", izjavila je Hodžić.

Utakmica BiH i Velsa na rasporedu je u 13:30 sati u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.