Nogomet
216

Bh. napadač odlazi iz Jihlave: Muris Mešanović pojačava prašku Slaviju

Piše: D. B.
Muris Mešanović
Muris Mešanović
Dvadesetpetogodišnji bh. nogometaš Muris Mešanović na pragu je potpisa ugovora sa praškom Slavijom, koja je jučer predstavila nekoliko novih igrača te najavila dolazak ovog igrača. Da će Mešanović zaigrati za Slaviju potvrdio je za Klix.ba njegov menadžer Irfan Redžepagić.

Slaviju je prije nekoliko dana preuzela kineska kompanija CEFC, koja planira u naredne tri godine investirati 100 miliona u klub, pa je uprava praškog tima krenula u obnovu ekipe s kojom želi osvojiti naslov u Synot ligi.

Već su u klub dovedeni Josef Hušbauer i Jan Boril, a na pragu potpisa su golman George Pavlenko (Banik Ostrava) i Muris Mešanović (Jihlava). Obojica će potpisati ugovor do 30. juna 2019, a očekuje se da u narednom periodu u Slaviju stignu i Josef Sural i Dušan Švento.

Inače, praški tim je već lider češkog prvenstva, ali ambicije kluba su da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka te su već sada počeli praviti ekipu koja će to i ostvariti.

Zvaničnici Slavije vjeruju da je Mešanović igrač koji će im donijeti dodatni kvalitet u napadu s obzirom na to da se radi o napadaču koji ima ogromno iskustvo u Synot ligi u kojoj je ponio i epitet najboljeg strijelca.

Noseći dres Jihlave u 80 mečeva postigao je više od 20 pogodaka, a prošla sezona mu je bila i jedna od najboljih u karijeri, što mu je na kraju i donijelo transfer u Slaviju.