Prvi golgeter
57

Bh. napadač Nermin Haskić ubjedljivo najefikasniji u Srbiji, dao je 24 pogotka u sezoni

Piše: K. H.
Bh. napadač Nermin Haskić, koji igra za Radnički iz Niša, nastavio je s potpunom dominacijom u srbijanskoj Super Ligi, a on je u pobjedi protiv Proletera u meču 34. kola postigao hat-trick zahvaljujući kojem sada ima 24 pogotka i ubjedljivo je prvi strijelac lige.

Haskić je hat-trick postigao za samo 21 minutu u razmaku od 50. do 71. minute. Vujaklija je u prvom poluvremenu doveo Proleter u vodstvo, da bi Haskić s dva gola u 50. i 54. minuti donio preokret svojoj ekipi.

U 61. minuti domaći Proleter stiže do poravnanja golom Ćovića, da bi novo vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu Radničkom, donio Haskić u 71. minuti svojim 24. golom u ovoj sezoni.

Bivši napadač Sarajeva tako je zadržao svoj Radnički na drugom mjestu Super Lige s tri boda manje od Crvene zvezde, a sebe na prvom mjestu najboljih strijelaca sa 24 pogotka. On ima čak sedam golova više od najbližeg najboljeg strijelca, a to je Gomes iz Partizana koji je postigao 17 pogodaka.

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. godine u Banovićima, a dres Sarajeva nosio je 37 puta, gotovo sve u sezoni 2011/12 i tri evropske u narednoj sezoni, nakon čega je u augustu 2012. godine prešao u Voždovac. Za Bordo klub postigao je deset golova i upisao je jednu asistenciju.