Razlika je očigledna
151

Bh. kadetkinje poražene sa 8:0 od Nizozemske na Grbavici u prvom meču Evropskog prvenstva

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U četiri bh. grada (Sarajevo, Mostar, Zenica i Široki Brijeg) danas je počelo Evropsko prvenstvo u nogometu za kadetkinje, a reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Nizozemske u prvom susretu rezultatom 8:0.

U prvih 20 minuta naše igračice su dobro stajale na terenu, no onda Kroese postiže lijep pogodak iz slobodnog udarca s nekih 25-30 metara i dovodi gošće u vodstvo.

U tom trenutku kao da se u potpunosti raspala igra naših igračica, a do poluvremena primili smo još tri pogotka. Za Nizozemsku su pogađale Huizenga, Tolhoek i Keukelaar.

U drugom poluvremenu je bilo jasno da naše igračice nemaju šta tražiti i da je odavno odlučeno pitanje pobjednika, no gošće se nisu zaustavile i postigle su još četiri pogotka. Pogađale su Keukelaar, Kroese (dva pogotka) i Janssen.

Naredni meč naše igračice igraju protiv Danske. U prvom meču naše grupe koji je odigran danas Njemačka je slavila protiv Danske rezultatom 2:0. Golove za Njemice postigle su Platner i Stodt.

Što se tiče formata takmičenja, po dvije najbolje selekcije u grupama će izboriti plasman u polufinale, koje je na programu 12. maja. Finale je zakazano za 15. maj na stadionu Grbavica od 20 sati.