{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. kadeti se vratili iz Austrije, dočekali ih čelnici Nogometnog saveza BiH

Klix.ba
28.3.2018. u 21:29
213
11
Bh. kadeti se vratili iz Austrije, dočekali ih čelnici Nogometnog saveza BiH
213
Bh. kadeti se vratili iz Austrije, dočekali ih čelnici Nogometnog saveza BiH
Foto: NS BiH
Kadetski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se večeras iz Austrije gdje su na turniru elitnog kruga kvalifikacija ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.
U Trening centru NSBiH u Zenici igrače i stručni štab je dočekalo dosta novinara kojima se obratio i trener Zoran Erbez, kazavši da su igrači napravili veliku stvar.

"Imali su odličnu komunikaciju između sebe nakon poraza u prvom kolu. Uspjeli su da se vrate u kolosijek i niko od nas nije gubio nadu. Pobijedio je kolektiv. Igrači su ostavili posljednji atom snage na terenu i uspjeli smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Bili smo uporni i to se isplatilo", naveo je Erbez.

Reprezentativac Dino Islamović kazao je da je ekipa kvalitetna i da je pokazala karakter u kvalifikacijama.

"Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali nismo odustali i pokazali smo kvalitet. Bit ćemo u prvoj jakosnoj skupini na žrijebu i nadam se da će nam to omogućiti lakšu grupu na EP, jer u kvalifikacijama je bila veoma zahtjevna", rekao je Islamović.

Reprezentativce su u Zenici dočekali predsjednik NSBiH Elvedin Begić, član Izvršnog odbora Dragan Kulina, generalni sekretar Jasmin Baković i Izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: