Nogomet
0

Bh. kadeti na turniru Elitnog kruga kvalifikacija za EP-a

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kadetska nogometna reprezentacija BiH - "U17" od 24. do 29. marta učestvovat će na turniru Elitnog kruga kvalifikacija za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se u maju ove godine održati na Malti.

Turnir će se igrati u Glasgowu, a uz BiH i domaću selekciju Škotske u Šestoj grupi još će igrati selekcije Belgije i Rumunije. Pobjednik grupe izborit će nastup na EP-u.

Selektor Sakib Malkočević na današnjoj pres konferenciji kazao je, da od svojih izabranika očekiuje da pruže maksimum, da se časno bore i pokušaju da se predstave na najbolji način.

"Ova selekcija bh. kadeta jedna od najtalentovanijih u posljednje vrijeme, što su pokazali i rezultati. Iz iskustva znamo da je teško igrati u Elitnom krugu, jer tu nema slabih reprezentacija. U grupi smo sa domaćinom Škotskom, s Rumunijom, koja je prvi krug prošla bez primljenog pogotka, i Belgijom čiji je nogomet u stahovitom usponu. Mi smo svjesni da smo napravili dobar rezultat ali ne mislimo stati na ovome. Pokušaćemo sve da osvojimo neki bod i u Škotskoj i popravimo rejting za naredne kvalifikacije. Nadam se da ćemo se vratiti s dobrim rezultatom", kazao je Malkočević.

Kapiten U-17 selekcije Amer Gojak s optimizmom očekuje nastup u Glasgowu.

"Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i da će svi biti ponosni na nas. Atmosfera u ekipi je veoma dobra. U ime ekipe obećavam da ćemo dati svoj maksimum, nadam se da ćemo uz malo sreće proći dalje". kazao je Gojak.

Prvi susret bh. kadeti će odigrati 24. marta protiv Škotske, 26. igraju protiv Rumunije, a nastup na turniru završavaju 29. marta susretom s Belgijom.

Pobjednici sedam grupa i domaća ekipa Malte će učestvovati na finalnom turniru koji će se igrati od 9. do 21. maja ove godine.