Zahvalni na dočeku
748

BH Fanaticosi zahvalni Crnogorcima: Dođite da vam pokažemo šta je burek, a šta sirnica

D. P.
Navijači BiH u Podgorici (Foto: BH Fanaticos)
Navijači BiH u Podgorici (Foto: BH Fanaticos)
Udruženje navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine BH Fanaticos oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem se zahvaljuje Crnogorcima za pozitivnu atmosferu koja je pratila cijeli tok utakmice trećeg kola Lige nacija.
Crna Gora i BiH su odigrale zanimljiv duel, a pozadina spektakla na stadionu Pod Goricom bila je još dekorativnija. Za to su se pobrinuli navijači oba tima koji su u vrlo korektnim uvjetima i duhu fair-playa bodrili svoje miljenike.

Jedini incident je bilo paljenje kombija bh. navijača, no to je učinio pojedinac koji nije uspio baciti mrlju na gostoprimstvo Crnogoraca koji su odmah organizovali akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novog vozila.

Akciju je pokrenula grupa navijača Ultra Crna Gora, a podržali su je brojni stanovnici ove zemlje te crnogorska porodica iz Berlina koja je uplatila kompletan iznos.

Zahvalnost je stigla i od udruženja navijača BH Fanaticos. Najvatreniji bh. navijači pozvali su Crnogorce da im se revanširaju na gostoprimstvu.

"Ovom prilikom navijačka grupa BH Fanaticos se zahvaljuje na dočeku i korektnosti normalnim stanovnicima Crne Gore. Aplauzom ispraćena himna, korektno navijanje i odnos tokom cijele utakmice i dolaska su primjer za mnoge. Manju grupu idiota koji mrze zemlje u kojim su rođeni, kako kod njih, tako i kod nas, nećemo posebno spominjati - oni su sami sebi kazna. Poseban pozdrav navijačkim suparnicima sa sjeverne tribine, nadamo se da ćemo imati priliku da vas ugostimo na isti način i pokažemo vam šta je burek, a šta sirnica", stoji u saopćenju BH Fanaticosa.

Naravno, poruka o bureku odnosi se na vrlo simpatično skandiranje navijača Crne Gore koji su pjevali "burek sa sirom" pošto to jelo u našoj zemlji ne postoji, odnosno tako se ne zove, a od davnina je poznato da takav izraz stanovnike naše zemlje najviše "boli".