Nogomet
405

BH Fanaticosi Sušiću dali "crveni karton" i zaprijetili bojkotom

Klix.ba
BH Fanaticosi (Foto: Klix.ba)
BH Fanaticosi (Foto: Klix.ba)
Vatreni navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine su nakon sinoćnjeg poraza izabranika Safeta Sušića od Izraela poručili da selektor treba ići sa te pozicije.

"Ako neki igrač dobije žuti karton u jednoj utakmici i nakon određenog perioda igre napravi prekršaj kojim zaslužuje i drugi - to znači isključenje i crveni karton. Za nas su ove kvalifikacije 'jedna utakmica' i nakon dodijeljenog žutog kartona naš savez i selektor Sušić napravili su takav prekršaj u Izraelu za koji nije dovoljna samo opomena, nego smo prinuđeni da vam dodijelimo crveni karton", navode BH Fanaticosi.

Oni ističu da su nakon historijskog uspjeha i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazil, svaku grešku selektora "gledali kroz prste", te da nisu postavljali pitanja, pružajući nesebičnu podršku.

"Ali zna se da mi ovu državu i ovu reprezentaciju volimo više od bilo kojeg pojedinca. Tako, došlo je vrijeme za onu ružniju stranu medalje. Mi, BH Fanaticosi, pozivamo selektora Sušića da časno, sam podnese ostavku, jer već je jasno da s njim na kormilu mi dalje ne možemo. Nadamo se da u njemu ima ponosa i da će odmah pri dolasku u Sarajevo zakazati press i objaviti kako se povlači za dobrobit svih nas", navodi se u saopćenju za javnost ove navijačke grupe.

Sinoćnju utakmicu i poraz od 3:0 opisali su kao "nemoć, jad, čemer na terenu", istakavši kako se navijačima i igračima "srce cijepalo".

BHF poziva Nogometni savez BiH da, ukoliko Sušić ne podnese ostavku, selektoru uruči otkaz.

"Vi znate na šta smo mi spremni! Ovo je kraj, tražimo i zahtijevamo promjene! Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat!", istaknuto je u saopćenju BHF-a.