Poslali poruku
280

BH Fanaticosi protestovali ispred Nogometnog saveza zbog imenovanja Ivayla Peteva

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
BH Fanaticosi, navijačka grupa reprezentacije Bosne i Hercegovine, došla je pred zgradu Nogometnog saveza BiH kako i protestovala je protiv odluke da se za selektora Zmajeva imenuje Ivaylo Petev.

Petev će danas u 14 sati biti predstavljen bh. javnosti na konferenciji za medije u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a grupa navijača je došla pred zgradu krovne kuće bh. nogometa kako bi iskazala svoje nezadovoljstvo.

Ispred zgrade saveza nalazi se i policija koja se pobrinula da protesti prođu bez incidenata.

BH Fanaticosi su ponijeli transparente s natpisima "Dosta je!" i "Nas ne možete kupiti!", a sve je proteklo u mirnom tonu. Nakon dvadesetak minuta protest je završen.

Odluka Nogometnog saveza da nakon višesedmičnog odugovlačenja imenuje bugarskog stručnjaka za selektora naišla je na neodobravanje većine navijača naše reprezentacije.

Podsjetimo, Zvjezdan Misimović je kao član Stručne komisije predložio Peteva za selektora, a njegov kolega Emir Spahić Sergeja Barbareza.

Čelnici Nogometnog saveza su odbacili ideju da Barbarez bude selektor i potom su izabrali Peteva, što je razljutilo BH Fanaticose čiji je Barbarez ljubimac još iz igračkih dana kada je kao kapiten ostavljao srce na terenu u dresu domovine.

Petev je u razgovoru za Klix.ba odmah nakon imenovanja izjavio da razumije reakcije navijača koji su željeli Barbareza za selektora, no da će se potruditi da im rezultatima pokaže da griješe.

"Pratio sam sve što se pisalo i na neki način razumijem te ljude, no te kritike javnosti u BiH su mi motiv više da napravim rezultat. Potrudit ću se da razuvjerim sve one koji smatraju da ne trebam biti selektor i nadam se da ću im rezultatima pokazati da su pogriješili", rekao je tada Petev.