Nogomet
482

BH Fanaticosi poručili Zmajevima: Ginemo za reprezentaciju, gubimo poslove, hoćemo pobjedu!

Piše: N. J.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Prvi navijači naše nogometne reprezentacije već su danas stigli u Cardiff gdje će u petak izabranici Safeta Sušića igrati drugi meč kvalifikacija za Euro 2016. protiv Velsa.

Među domaćim navijačima također vlada veliko interesovanje za ovaj meč, a već je dosad prodano 25.000 ulaznica, te se očekuje da gradski stadion u Cardiffu u petak bude puniji nego ikada.

Ipak, Zmajevi ni ovaj put neće biti bez podrške. Jedan broj navijača već je stigao u Vels, dok stotine navijača iz naše zemlje i dijaspore već kreću put Velsa. Prema nekim očekivanjima, Zmajevi će u Velsu imati podršku 3.000 naših navijača.

Dolazak na utakmicu najavili su i BH Fanaticosi iz cijele Evrope. Vođa ove navijačke grupe Edin Mehinović u razgovoru za Klix.ba ističe da će na stadionu u Cardiffu biti više od 250 BH Fanaticosa.

Prvi navijači Zmajeva već stigli u Vels
Prvi navijači Zmajeva već stigli u Vels

Članovi ove navijačke grupe su nakon sramotnog poraza od Kipra u Zenici reprezentativcima, selektoru Safetu Sušiću i Nogometnom savezu BiH dali "žuti karton", odnosno upozorili ih da više ne žele gledati sramotan odnos prema državnom dresu.

"Pokrenuli smo već određene korake kako bi se ova situacija riješila i kako više ne bismo dolazili u sličnu situaciju. U Vels putujemo sa optimizmom i očekujemo tri boda. Međutim, ako opet budemo imali negativan odnos, tada ćemo izvući i 'crveni karton', a iz prošlosti svi znamo ko su BH Fanaticosi i na šta smo sve spremni", rekao je Mehinović, dodajući kako se svi nesporazumi i loša atmosfera moraju riješiti u interesu nacionalne selekcije.

"Poznajem, između ostalog, nekoliko momaka, BH Fanaticosa, koji su otišli u Brazil na SP rizikujući posao i na kraju dobili otkaz. To su ljudi koji ginu za reprezentaciju, baš kao i svi drugi naši navijači, i sigurno je da nećemo dozvoliti da se neko igra sa našom svetinjom, ili da zbog bilo čega trpi reprezentacija", zaključio je.