Humanitarni spektakl
246

BH Fanaticosi i Pomozi.ba u Zenici okupili legende reprezentacije, mala heroina Hana izvela početni udarac

N. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U zeničkoj areni "Husejin Smajlović" danas je odigrana humanitarna utakmica BH Fanaticosa i legendi reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju su navijači organizovali u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba.

Cijeli događaj je počeo sjajnim nastupom freestyle nogometaša Samira Salčina, a onda i bh. pjevača Amela Ćurića, koji je otpjevao poznatu pjesmu "Što nas ima mašala". Potom je uslijedio revijalni meč BH Fanaticosa protiv legendi bh. reprezentacije.

Početni udarac je izvela malena Hana Pašanbegović, djevojčica koja je šest puta pobijedila karcinom, a uslijedio je veliki aplauz prisutnih navijača.

Potom su na teren izašle ikone Zmajeva kao što su Emir Spahić, Samir Muratović, Senijad Ibričić, Vlatko Glavaš, Darko Maletić, Muhamed Konjić, Adnan Gušo, Safet Nadarević, Dario Damjanović, Nermin Šabić, Elvir Bolić, Bulend Biščević i Avdija Vršajević.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Uslijedilo je nadmetanje BH Fanaticosa s pomenutim legendama na terenu, a gledatelji su mogli uživati u njihovim potezima kojim su mogli evocirati uspomene na dane kada su ovi asovi branili boje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sav rihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen u humanitarne svrhe, a cijeli spektakl je poslužio kao uvertira za večerašnji meč baraža za Evropsko prvenstvo između BiH i Ukrajine na Bilinom polju.

Taj meč počinje od 20:45 sati, a prijenos je na BHT 1. Tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Klix.ba.