|

BH Fanaticosi: 'Danas u Savezu, sutra u kavezu'

BH Fanaticosi: 'Danas u Savezu, sutra u kavezu'
0
S
Sarajevo-x.com
26.11.2009. u 07:58
64
komentara
0

dijeljenja
BH Fanaticosi: 'Danas u Savezu, sutra u kavezu'
Udruženje BH Fanaticosi cjelokupnoj javnosti prenijelo je svoje razočarenje razvojem situacije u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, te su se obratili jednim opširnim pismom u kojem ističu fudbalski kriminal koji se dešava u našoj zemlji. Selektora Ćiru nazivaju manipulatorom. Donosimo najzanimljivije dijelove ovog pisma.
Sjednica

Šta sve reći poslije zadnjih sramnih događanja koja se dešavaju oko naše nogometne reprezentacije?? Ponovo nas je kriminalna grupa koja je na čelu Saveza obrukala na sve strane!! Jedina smo zemlja na svijetu čiji sekretar Nogometnog saveza, iako je osuđen, ima pravo i uzima sebi za pravo da bude i dalje sekretar te institucije koja predstavlja državu u svijetu!! Čija je ovdje glavna riječ? Državni sud je institucija koja se mora poštovati i koja donosi najvažnije odluke kada je kriminal u pitanju. Iako je održana vanredna sjednica Famoznog Nogometnog Saveza od koje je javnost očekivala rezultate, desilo se jedno VELIKO ništa!

Munib Ušanović i Miodrag Kureš nisu smjenjeni niti su podnijeli ostavke. Koja je onda bila svrha ove sjednice? Šta je odlučeno? Ovo je još jednom jedan dokaz o kakvim drskim kriminalcima je riječ, koji ne poštuju čak ni odluke suda. Da vas podsjetimo da je sud donio odluku o zabrani obavljanja funkcija koja stupa odmah na snagu! Dokazane su krađe i malverzacije od 2001 godine pa sve do sada. Znači osam punih godina ovakvi kriminalci cijede kako mogu i umiju. Niko nije imao hrabrosti niti volje ovaj čin zaustaviti, koji traje eto toliko godina.

Ćiro manipulator

Joker Saveza Miroslav Ćiro Blažević je odmah po završetku utakmice u Zenici protiv Portugala pošao u spašavanje sopstvene glave. Da bi krivicu skinuo sa sebe on je počeo izjavama i analizama udarati po igračima Harisu Medunjaninu i Zvjezdanu Misimoviću. U njima je našao glavne krivce za poraze protiv Portugala. Ćirina taktika se sastoji u tome napraviti buku na neke od igrača da bi pažnju skrenuo sa sebe i ostavio dobar utisak u javnosti što mu je do sada i uspijevalo jer se ispostavilo da je masa koja ga je podržavala prevarena i to jeftino.

Na početku ciklusa to je na svojoj koži osjetio Sanel Jahić a onda pogotovo Safet Nadarević. Sada su njih dvojica dvije važne karike u reprezentaciji što nema baš neke logike jer je Blažević prije toga izjavljivao da njih dvojica nemaju mjesta u repki i da prave lošu klimu. Eto, potvrđeno je još jednom o kakvom lošem stručnjaku i čovjeku se radi.

Taj veliki patriota Ćiro nema tako lošu zaradu kako se ispostavilo. Konstatno se izjavljivalo da Ćiro radi za samo 5.000 maraka ali izgleda da ova suma nije ni blizu onome što niko u javnosti ne zna. Jer novaca od sponzora za selektora ima vrlo puno. Eto nam našeg patriote.

Kupljeni novinari

Očevici koji su bili 15-og novembra na aerodromu u Lisabonu mogli su vidjeti ko leti u sopstvenom aranžmanu a ko u aranžmanu Saveza kada su novinari u pitanju. Oni koji imaju privilegiju sjediti u avionu zajedno sa igračima su poslušni novinari koji pišu ono što im se naredi i što im se plati da pišu ili izjave. Većina tih novinara sada je pokrenula kampanju protiv čelnika Saveza. Ali kako vjerovati tim kupljenim novinarima koji ispijaju viski sa Ušanovićem od Istanbula preko Tallina pa do Lisabona?

Kako vjerovati novinarima koji su stali na Ćirinu stranu i koji su počeli svjesnu hajku na Zvjezdana Misimovića??? Kako vjerovati nekima od tih novinara koji dočekuju zajedno sa Ušanovićem razne proslave i praznike?? Naravno nećemo im vjerovati jer je vrijeme kada smo njima vjerovali davno prošlo. Tako im nešto više neće upaliti. Nećemo o njihovim imenima jer će se oni prepoznati sami u ovom dijelu. Malo je poštenih novinara ali srećom ima ih i svaka im čast. I oni će se prepoznati u ovom dijelu.

Reprezentacija

Reprezentacija je odigrala dobar ciklus. Čudo nije napravljeno. Ono što je repka postigla to je i morala jer ruku na srce ovakav izbor igrača mora tako i zahtijevati. Šta i kako će biti poslije, teško je reći. Poznato je da je Ćiro u repki imao svoje ljubimce. Naravno ti ljubimci su imali malo veće privilegije. Kakav će onda odnos tih igrača biti dalje prema Misimoviću je teško pitanje. To je stvar koja će otežavati odnos i klimu unutar igrača zahvaljujući selektoru Blaževiću koji je za ovu situaciju najveći krivac.

I za kraj

Bosanci i Hercegovci probudite se konačno. Nadu za bolje sutra je donio Sud BiH. Sud Bosne i Hercegovine je pod velikim pritiskom da poništi ovu odluku. Stanimo na stranu pravde. Pomozimo ljudima koji žele pošteno raditi. Imamo vrhunske igrače. Dovedimo naše legende u Nogometni savez i otjerajmo lopove i mesatore koji nas godinama uništavaju jer se obogaćuju na tuđi račun što je konačno i dokazano. Dovedimo selektora koji ne radi za svoj interes i za interes čelnika Saveza.
Mi to možemo i moramo.

BH Fanaticosi
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...