Nogomet
90

Bh. dijaspora: Na turniru u Saint Louisu ekipa "BH Arsenal" najbolja

Klix.ba
U organizaciji udruženja BH Loyals i Federacije Balkansko Američkih Udruženja (FEBA), održan je drugi po redu omladinski fudbalski turnir koji je okupio omladinske ekipe sa prostora Saint Louisa.

Omladinci su se nadmetali u dvije grupe a po broju ekipa i kvalitetu učesnika, ovogodišnji turnir je nadmašio prošlogodišnji.

"Odziv je bio dobar. Mislim da je turnir opravdao očekivanja. Prezadovoljan sam što vidim djecu razdraganu, nasmijanu i raspoloženu tokom cijelog turnira. Kvalitet takmičenja je ove godine bio izuzetan, što pokazuje neizvjesna završnica. Zahvalio bih se navijačkoj grupi iz Saint Louisa BH Loyals, koji su nam ovogodišnji partneri i sa kojima planiramo dugogodišnju saradnju. Hvala i svim ekipama i ljudima koji su pomogli da ovaj turnir bude na ovakvom nivou", rekao je Mustafa Đerahović, regionalni direktor FEBA-e.

Ekipe su se prvo nadmetale po grupama a pobjednika smo dobili nakon veoma uzbudljive finalne utakmice. Ekipa "BH Arsenal" pokazala se kao najkvalitetnija osvojivši prvo mjesto, dok je za najboljeg fudbalera proglašen Demir Tankošić iz istoimene ekipe.

"Izuzetno smo zadovoljni organizacijom ovog događaja i zalaganju svih pojedinaca. BH Loyals je navijačka skupina iz najveće bosanske zajednice izvan Bosne i Hercegovine. Kao što stojimo iza naše naše reprezentacije, tako želimo da učestvujemo u organizacijama kao što je ovaj turnir u malom nogometu. Jedan od naših ciljeva je da budemo dio naše St. Louis mahale. Hvala svim učesnicima na turniru i svim gledaocima zbog podržavanja događaja kao što je bio ovaj, izjavio je Eldin Duran", predstavnik i jedan od osnivača BH Loyalsa.

Najboljim ekipama i pojedincima dodijeljene su nagrade koje je osigurala navijačka grupa BH Loayls. Osvajač fudbalskog turnira nagrađen je prigodnim trofejem, a najbolji igrač dresom reprezentacije Bosne i Hercegovine.