Premijer liga BiH
181

Bezidejni Željezničar i odlična Sloboda podijelili bodove na Grbavici

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U posljednjem susretu 11. kola Premijer lige BiH ekipe Željezničara i Slobode odigrale su meč bez pogodaka.

Sloboda je od prve minute izašla u visok presing, a prvu priliku imali su u petoj minuti nakon udarca Vidovića, no dobili su samo korner. Šut Husejinovića iz 11. minute otišao je preko gola, dok su prvi pokušaj na meču igrači Željezničara imali tek u 31. minuti kada je Krpić glavom šutirao pored gola.

U skromnom prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti i dalekometni pokušaj Čurjurića iz 32. minute, nakon kojeg više nije bilo prilika.

Drugo poluvremene otvorio je Pavić lošim pokušajem s distance, da bi sljedeću zanimljivu situaciju vidjeli tek u 60. minuti kada Kjosevski ruši Vidovića, ali sudija ne pokazuje na bijelu tačku. Čini se da su gosti iz Tuzle oštećeni u ovoj situaciji.

Prvu pravu priliku Željezničar je imao u 63. minuti kada je Vukliš odbranio udarac Zeca, a samo četiri minute nakon toga Husejinović je napravio sjajan soloprodor nakon kojeg je bio sebičan i loše je šutirao iz teške pozicije.

Nakon ove dvije prilike publika na Grbavici je opet gledala izuzetno loš nogomet i jedne i druge ekipe, igralo se većinom na sredini terena, da bi veliku priliku za Željezničar propustio Zecu 87. minuti kada je iz odlične situacije šutirao preko gola.

Na kraju, navijači Željezničara su izviždali svoje igrače čime su pokazali jasno nezadovoljstvo igrom koju su prikazali. Nakon ovog remija, Željezničar je izgubio korak za Sarajevom koje je sada na prvom mjestu Premijer lige BiH.