Serie A
33

Bez pogodaka u Derby della Capitaleu: Lazio i Roma podijelili bodove na Olimpicu

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
U 32. kolu italijanske Serie A odigran je 186. Derby della Capitale u kojem su Lazio i Roma remizirali rezultatom 0:0 u susretu koji nije ponudio previše uzbuđenja kakvih se očekuje od ovakve utakmice.

Na terenu su se od prve minute našla dvojica naših igrača - Senad Lulić je kao kapiten predvodio domaću ekipu, dok je Edin Džeko bio najistureniji igrač gostiju.

U prvom poluvremenu obje ekipe su igrale oprezno, a prvu priliku imao je Lazio kada je u 7. minuti Parolo šutirao, ali lopta je otišla preko gola.

Roma je mogla stići u vodstvo u finišu prvog poluvremena. U 37. minuti Nainggolan je pronašao Peresa koji je izašao sam na Strakoshu i šutirao, a lopta se od stativu odbila nazad u polje i to je bilo sve od uzbuđenja u prvih 45 minuta susreta.

Džeko je na prvu priliku za postizanje pogotka čekao 58 minuta, a onda je sa lijeve strane kaznenog prostora šutirao pored gola.

Lazio je tek nakon sat vremena igre imao prvi šut u okvir gola kada je Marušić šutirao s ivice šesnaesterca, ali pravo u Alissona.

Lulić je zamijenjen u 59. minuti kada je u igru ušao Radu, a upravo je rumunski reprezentativac u 80. minuti napravio veliku glupost i dobio drugi žuti karton, te je ostavio svoje saigrače s igračem manje u posljednjih deset minuta susreta.

No, i sa deset igrača u polju Nebeskoplavi su mogli stići do tri boda, no Marušić se obrukao kada je nakon greške odbrane Vučice bio sam u petercu, ali je šutirao pored gola.

Džeko je mogao još jednom postati junak Rome u 90+1. minuti kada je imao čak tri šanse u samo desetak sekundi.

Najprije je njegov udarac glavom zaustavio Strakosha, zatim je u nastavku akcije ponovo nakon ubačaja glavom pogodio prečku, a potom je ponovo sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali je lopta otišla pored gola i susret je završen najnepopularnijim rezultatom.

Tabela: