Nogomet
0

Bez obzira na poraz iz prvog meča, u Zrinjskom optimisti pred revanš

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Težak poraz iz Gyumrija ostavio je male izglede fudbalerima Zrinjskog da će u narednom pretkolu Pod Bijelim brijegom ugostiti švedski AIK.

Bez obzira na težinu situacije i nepovoljnih 2:0, u Zrinjskom iskreno vjeruju u prolazak u naredno pretkolo.

“Gajimo optimizam i vjerujemo da možemo stići prednost Shiraka. U prvoj utakmici smo izgubili svojim vlastitim greškama, a ukoliko popravimo greške i budemo maksimalno disciplinovani možemo se nadati prolasku u drugo pretkolo. U protivnom nam se ne piše dobro, posebno dozvolimo li Shiraku da rano postigne gol”, izjavio je Marinović.

Bez obzira na poraz u prvoj utakmici optimističan je i napadač Stevo Nikolić od čijeg raspoloženja može zavisiti konačan ishod dvomeča prvog pretkola između našeg i armenskog predstavnika.

“Rezultat 2:0 koji moramo stići je objektivno hendikep, ali smo mnogo puta dosad pokazali katakter, pa se nadam da ćemo ga pokazati i ovog puta. Bit će teško jer će se oni zatvoriti, ali mi ne smijemo tražiti izgovor i trebamo dati svoj maksimum”, izjavio je Nikolić.

Marijanović je naveo da će promjena sigurno biti jer Zrinjski mora tražiti rezultat, dodavši da će za meč konkurisati Zakarić, Mešanović i Radulovović.