Traži se najbolji
319

Bez Messija nakon deset godina: Modrić, Ronaldo i Salah kandidati za Zlatnu loptu

Klix.ba
Modrić i Ronaldo iz vremena kada su bili saigrači u Real Madridu (Foto: EPA-EFE)
Modrić i Ronaldo iz vremena kada su bili saigrači u Real Madridu (Foto: EPA-EFE)
Svjetska nogometna organizacija (FIFA) danas je zvanično objavila imena trojice nogometaša koji će konkurisati za Zlatnu loptu, a iznenađujuće, u najužem izboru ne nalazi se Lionel Messi, već su kandidati Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Ovo je prvi put nakon deset godina da se Messi nije našao u najužem izboru za Zlatnu loptu, a on je s Barcelonom u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka Španije, Kup Kralja i stigao je do četvrtfinala Lige prvaka gdje je izbačen od Rome.

Modrić je trenutno prvi favorit za osvajanje ove nagrade, nakon što je nedavno dobio priznanje za najboljeg UEFA-inog igrača godine, a podsjećamo, on je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proglašen također za najboljeg igrača turnira.

Ronaldo je s Real Madridom treći put uzastopno osvojio Ligu prvaka, a tokom ljetnog prijelaznog roka napustio je Kraljevski klub i karijeru je nastavio u Juventusu. On je, ujedno, najveća konkurencija Modriću i bitka za nagradu vjerovatno će se voditi između ova dva igrača.

Treći igrač koji konkuriše za ovu nagradu je Mohamed Salah koji je proglašen za najboljeg igrača engleskog Premiershipa, a s Liverpoolom je stigao do finala Lige prvaka.