Kvalifikacije za SP 2014.
1

Bez gostujućih navijača na utakmicama Srbije i Hrvatske

FENA
Fudbalski savez Srbije (FSS) i Nogometni savez Hrvatske (HNS) postigli su dogovor da za predstojeće kvalifikacijske utakmice ove dvije reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine neće biti organizirati dolaska gostujućih navijača.

"U skladu s dobijenim preporukama od FIFA i UEFA te nadležnih institucija obje države zajednički je odlučeno da za dvije sljedeće kvalifikacijske utakmice grupe A između Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće preventivno djelovanje", navodi se u zajedničkom saopćenju za javnost nogometnih saveza.

Prema postignutom dogovoru, savezi - domaćini neće izdvajati posebni dio ili cijelu tribinu za dolazak gostujućih navijača pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namijenjenih gostujućim navijačima.

Gostujući savezi na obje će utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju o kojem će biti postignut poseban dogovor, navodi se u saopćenju.

Prva utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta u Zagrebu, a druga 6. septembra u Beogradu.