Zeničani dočekuju Zmajeve
0

Bez fan-zone na Kamberovića Polju

ZEDA
''Zenica će opet pokazati da je sportsko srce BiH.'', kažu mladi iz Lokalnog omladinskog vijeća. Uprkos velikom interesovanju javnosti, utakmica baraža između reprezentacija BiH i Portugala neće se moći pratiti iz fan-zone nedaleko od stadiona Bilino Polje. Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica odustalo je od organizacije javnog gledanja utakmice na Kamberovića Polju iz sigurnosnih razloga, ali ne odbacuje mogućnost da će Zeničani na "petoj strani Bilinog Polja" moći pratiti uzvratnu utamicu u Lisabonu.
"U slučaju pozitivnog rezultata za našu reprezentaciju u petak, biti ćemo tehnički i organizaciono spremni da uz podršku Općine Zenica organizujemo fan-zonu u Zenici, u utorak 15. novembra, za direktan prijenos utakmice Portugal – BiH.", saopćeno je iz LOV-a Zenice.

Ipak, volonteri LOV-a sutra će se pobrinuti za svečarski dekor na Bilinom Polju. U dogovoru s Nogometnim savezom BiH štampat će oko 15 hiljada navijačkih rekvizita (A 3 format) na kojima se nalaze boje zastave Bosne i Hercegovine (sa jedne strane žuta boja, sa druge strane plava boja). Također, na samoj utakmici LOV će promovisati moto: ''Dobrodošli u Zenicu – nogometni centar Bosne i Hercegovine'' i ponovo poruku: ''STOP huliganstvu i nacionalizmu!''

Volonteri LOV-a će na svaku stolicu stadiona postaviti zastavice te na taj način uveličati ovaj nogometni spektakl i iskoristiti jedan ovakav evropski događaj u Zenici za pozitivnu promociju i afirmaciju našeg grada i naše zemlje. LOV priprema poseban svečarski dekor i u gradu. Na ulazima u Zenicu bit će postavljeni veliki transparenti: ''Dobrodošli Sajini zmajevi!'' Glavne gradske ulice i trgovi bit će ukrašeni zastavama BiH, po gradu će biti oblijepljeni veliki posteri naše reprezentacije.