Nogomet
0

Bez dodatnih kazni za Balotellija

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Neće biti dodatnih suspenzija za nogometaša Manchester Cityja, Marija Balotellija, zbog pogibeljnog starta džonom na nogu igrača Arsenala Alexa Songa.

Ovakvu je odluku donio nogometni savez Engleske nakon što je pregledao snimku i utvrdio da je barem jedan od sudaca vidio cijeli incident. Zbog te činjenice, FA nema pravo mijenjati sudačku procjenu.

"Pregledom snimke koja uključuje incident na utakmici Manchester Cityja i Arsenala, odnosno Marija Balotellija i Alexa Songa, utvrđeno je da nikakve dodatne kazne neće biti za igrača gostujuće ekipe. U situaciji kada barem jedan od sudaca vidi što se dogodilo, pregled snimke ne uzima se u obzir kao način da se dodatno kazni počinitelja. Dodatne kazne mogu se dodijeliti jedino u situaciji kada nijedan od sudaca nije vidio incident. Stoga, FA nema pravo mijenjati odluku suca na utakmici", stoji u saopćenju nogometnog saveza Engleske.

Balotelli će tako umjesto devet propustiti sljedeće tri utakmice "građana". A ukoliko je menadžer Cityja Roberto Mancini ozbiljno mislio kada je rekao da je karijera za Talijana u Manchesteru završena, onda je, neovisno o suspenziji, ionako kraj sezone za Balotellija.