Loši rezultati
16

Betis otpustio trenera, Nenad Bjelica kandidat za klupu španskog kluba

FENA
Nenad Bjelica (Foto: A. K./Klix.ba)
Nenad Bjelica (Foto: A. K./Klix.ba)
Španski prvoligaš Betis otpustio je u nedjelju trenera Joana Francesca Siciliju "Rubija", a kandidat za vođenje ekipe iduće sezone je hrvatski trener Nenad Bjelica, javile su španske novine Estadio Deportivo i Mundo Deportivo.

Betis je u subotu izgubio na gostovanju kod Athletic Bilbaoa 1:0, pri čemu nije iskoristio jedanaesterac, a klub je u 1:48 sati u noći preko Twittera izvijestio o smjeni trenera, prenosi Hina.

On je bio postavljen za trenera Betisa nakon što je lani s Espanyolom izborio nastupu u Evropi poslije 12 godina. Do kraja prvenstva je ostalo osam kola tokom kojih će zeleno-bijele iz Seville voditi Alex Trujillo, koordinator iz odjela sportskog direktora, a onda bi klub trebao naći trenera za iduću sezonu. Tujillo i njegov privremeni pomoćnik Juan Merino su nekadašnji suigači Bjelice u tom klubu.

Mediji su prošle sedmice već pisali kako je Bjelica, bivši igrač Betisa, kandidat za preuzimanje klupe a on je u četvrtak rekao kako ga niko iz kluba nije kontaktirao po tom pitanju.

"Ne, ne, nikada nismo bilo u kontaktu oko te teme", rekao je 48-godišnji Bjelica u razgovoru za radijsku postaju Cope Sevilla iz svoje kuće u Austriji.

"Poznajem puno ljudi u Betisu jer sam s više njih igrao. Bio sam s Jaimeom Quesadom (iz sektora sportskog direktora) kada je gledao jednu Dinamovu utakmicu, razgovarali smo sat vremena, ali ne o treniranju Betisa nego o Dinamovim igračima jer su puno puta gledali naše igrače, bili su zainteresovani za njih pa sam zato bio u kontaktu s Betisom i tim ljudima. Treniranje Betisa nikada nije bilo na stolu", dodao je.

Bjelica je otišao iz zagrebačkog Dinama u aprilu te je od tada u potrazi za novim klubom.