Nogomet
0

Besiktas slavio pobjedu na gostovanju kod Brage

Piše: D. B.
(Foto: AFP)
Večeras je u okviru šesnaestine finala Evropske lige odigrana utakmica između Brage i Besiktasa. Turska ekipa je pobijedila rezultatom 2:0 i napravila veliki korak ka plasmanu u osminu finala Evropske lige.

U prvim minutama susreta Braga je pokušala doći do brzog gola. Prilike su imali Mossoro i Hugo Viana. Na drugoj je strani opasno zaprijetio Ricardo Quaresma i nagovijestio nešto bolji period igre Besiktasa.

Gosti su u prednost došli u 37. minuti susreta. Strijelac je na asistenciju Manuela Fernandesa bio Tomas Sivok. Tome je prethodio crveni karton za Braginog igrača Heldera Barbosu, koji je drugi žuti karton dobio već u 29. minuti. U 44. minuti je Braga mogla doći do izjednačenja uprkos tome što je igrala bez jednog igrača, ali je neprecizan bio Lima.

U nastavku utakmice je Besiktas dominirao i stvarao prilike. To je bilo i očekivano jer je turska ekipa imala igrača više na terenu. Drugi gol za goste je djelo Simaoa iz 58. minute, a drugu asistenciju na utakmici je upisao Fernandes. Gosti su ostvarili značajnu pobjedu i napravili veliku prednost pred revanš na svom terenu.