Zajedno sve osvojili
8

Bernardo Silva želi u Barcelonu, Guardiola mu je odgovorom sve objasnio: Ko neće i ne treba mi

K. H.
Bernardo Silva i Pep Guardiola
Bernardo Silva i Pep Guardiola
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola jasno je rekao da u svom timu ne želi igrače koji imaju ambiciju da napuste klub i igraju u nekoj drugoj sredini, no da je za realizaciju transfera potrebno da se pošalje odgovarajuća ponuda.

Posljednjih dana, a nakon što je Dembele napustio Barcelonu i otišao u PSG, opet se pojačao interes katalonskog kluba za dovođenje Bernarda Silve. Ovaj portugalski igrač je i ranije izrazio želju da postane dio Barcelone, a kada je to opet ponovio, Guardiola je imao jasan stav po tom pitanju.

"Ne želim igrače koji ne žele biti u Manchester Cityju", oštro je rekao Guardiola, a nakon toga objasnio i šta se mora desiti da neko napusti klub:

"Ali, moramo dobiti odgovarajuću ponudu, a mi je još uvijek nismo dobili. Ako žele Bernarda Silvu, sjest će u avion i doći upoznati naš klub."

Silva je prošle godine bio jedan od najvažnijih igrača Manchester Cityja u pohodu na trostruku titulu. Građani su, podsjećamo, postali prvaci Engleske, osvojili FA Cup i Ligu prvaka, čime su krunisali najuspješniju sezonu u klupskoj historiji.

Još uvijek nije poznato koliko bi Građani tražili obeštećenje od Barcelone za Bernarda Silvu, no očekuje se da bi to trebalo biti blizu 50 miliona eura.