Sjajan meč
170

Bernardeschi u 93. minuti donio Juventusu pobjedu protiv Chieva, Ronaldo bez učinka

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa pobijedili su u Veroni u prvom kolu Serije A ekipu Chieva rezultatom 3:2 i tako na najbolji način otvorili novu sezonu u kojoj će ekipu predvoditi Cristiano Ronaldo.

Favorizovana i ovog ljeta izuzetno pojačana Stara dama je dobro krenula u utakmicu i činilo se da danas neće biti puno problema. Već u trećoj minuti nakon prekida u šesnaestercu se najbolje snašao Khedira i zakucao loptu u mrežu za vodstvo ekipe iz Torina.

Imao je Juventus poslije toga još tri velike prilike preko Cancela, Ronaldo i Costa, ali promjene rezultata nije bila.

Kazna za brojne promašaje uslijedila je sedam minuta prije odlaska na odmor. Giaccherini je lijepo centrirao, a Stepinski glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača i rezultat 1:1 na poluvremenu.

U nastavku Chievo stiže čak i do preokreta. Nakon penala kojeg je skrivio Cancelo, smiren je bio Giaccherini i pogotkom s bijele tačke doveo domaće u vodstvo.

Krenuo je potom Juventus žestoko po izjednačenje, a najbliži golu bio je Mandžukić u 71. minuti.

Samo četiri minute kasnije Juve ipak dolazi do izjednačenja. Bernardeschi je uputio centaršut iz kornera, a Bonucci je nadskočio odbranu domaćih i izjednačio na 2:2.

I kada su svi mislili da će ovaj susret završiti neriješenim rezultatom, Bernardeschi je u 93. minuti donio Juventusu prvu pobjedu u sezoni.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Tabela: