Milan u krizi
2

Berlusconi želi promjenu formacije, Gattuso dobio savjete od bivšeg predsjednika

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši predsjednik Milana Silvio Berlusconi istakao je nezadovoljstvo formacijom koju igraju Rossoneri te je dao nekoliko savjeta treneru Gattusu o načinu na koji klub sa San Sira treba igrati u narednom periodu.

On smatra da Gattusov Milan treba igrati u starom sistemu igre s dva napadača i jednim ofanzivnim veznjakom, a ta formacija u prošlosti je donijela puno uspjeha.

"Ja jesam bivši predsjednik, ali sam navijač Milana. Ponekad osjećam jaku bol i ne mogu gledati čitavu utakmicu. Ne slažem se sa izborom igrača i formacijom. Sistem sa dva napadača ne smije biti zaboravljen jer nam je donio toliko uspjeha", kazao je Berlusconi.

Nakon toga, Berlusconi je dao nekoliko konkretnih savjeta treneru Milana te mu je poželio puno sreće u narednom periodu.

"Jedan od igrača u napadu bi trebao biti Suso, a Bonaventura treba igrati iza napadača, kao što je to bio Kaka. U formaciji 4-3-3 Suso i Bonaventura kao naše dvije zvijezde igraju predaleko od gola i ponekad čitavu utakmicu ne primimo loptu u kaznenom prostoru. Bočni igrači moraju više širiti igru kao što se radilo kod Sachija i u takvoj situaciji ćemo imati tri igrača u kaznenom prostoru. Želim Gatusu puno sreće, a s jednim napadačem nećemo postići ništa", završio je bivši predsjednik Milana.

Da li će Gattuso poslušati savjet bivšeg predsjednika kluba, ostaje da se vidi, ali trenutna pozicija u kojoj se Rossoneri nalaze ne odaje previše nade za sezonu koja je u toku. Nakon 17 odigranih utakmica Milan se nalazi na osmom mjestu i ima 24 osvojena boda.