Nakon nespjeha sa Džekom
0

Berlusconi se oslanja na Ronaldinha

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik italijanskog nogometnog prvoligaša AC Milana Silvio Berlusconi rekao je da očekuje da Brazilac Ronaldinho naredne sezone nadoknadi odsustvo njegovog sunarodnjaka Kake.

AC Milan je prodao Kaku madridskom Realu za 67 miliona eura, ali dosad nije angažirao ni jedno zvučno pojačanje. 'Rosoneri' su pokušavali da dovedu napadača, ali nisu uspjeli da angažiraju bh. reprezentativca Edina Džeku, da bi potom odbili da plate visoko obeštećenje Sevilli za Luisa Fabiana.

Takva politika kluba sa "San Sira" razljutila je navijače koji se boje da ekipa neće uspjeti da popravi prošlosezonski plasman, kada je takmičenje u Seriji A završila na trećem mjestu.

Berlusconi tvrdi da je vrijeme da Ronaldinho preuzme odgovornost i pokaže formu i igre zbog kojih je dva puta bio biran za najboljeg nogometaša svijeta.

"Ove sezone on mora biti fenomenalan, mora preuzeti odgovornost, zbog transfera na koji smo bili prinuđeni", rekao je Berlusconi.

"Međutim, ovaj transfer otvara prostor za Ronaldinha i svi ostali u timu žele da ovo bude njegova sezona. On ima 29 godina i fizički je u top formi. Sve što on treba sada da uradi je da pokaže želju da predvodi ekipu i da vjeruje da imamo veliko povjerenje u njega", istakao je on.

Kada je reč o transferu Fabiana, Berlusconi je istakao da Milan neće pristati na ucjene, pošto je navodno klub sa "San Sira" ponudio 14 miliona eura dok Sevilla traži obeštećenje oko 20 miliona eura.

"Nisam siguran kolike su šanse da on pređe u Milan, ali mogu da kažem da je cilj kluba da pruži šansu mladima. Sigurno nećemo bacati novac, pogotovo u trenutku kada očekujemo finansijske probleme", zaključio je predsjednik AC Milana.