Italija
0

Berlusconi najavio oštre mjere protiv nasilnih navijača

FENA
Predsjednik italijanske vlade Silvio Berlusconi najavio je u četvrtak politiku "nulte tolerancije" za izgrede nogometnih navijača, nakon utakmice Roma-Napoli u nedjelju, prvog dana italijanskog nogometnog prvenstva.

"Protiv nasilnih navijača primijenit ćemo istu metodu kao i sa smećem: država će uzeti stvar u svoje ruke i protiv onih koji nasilje ne razlikuju od potpore sportašima uvest ćemo nultu stopu tolerancije", obećao je Berlusconi na press konferenciji u Napulju.

Šef italijanske vlade kazao je da bi se na poluotoku mogli poduzeti isti koraci kakve su poduzeli Englezi u borbi s nasilnim navijačima, ne navodeći pojedinosti.

Petero navijača kluba Napoli uhapšeno je u nedjelju zbog nasilničkog ponašanja uoči utakmice njihove momčadi protiv AS Rome, pri čemu su na napuljskom kolodvoru uznemiravali putnike, uništavali vagone, zahode i klupe, a šteta se procjenjuje na 500.000 eura.

Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni objavio je prije dva dana da će "tifosima", navijačima napuljskog kluba biti zabranjeno sudjelovanje na svim utakmicama prvenstva 2008-2009.