Niz loših odluka
7

Berlusconi kritikovao Kineze: Ne razumijem Milanovu transfer politiku i izbor kapitena

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši predsjednik Milana Silvio Berlusconi kritikovao je rad novih kineskih vlasnika koji su pred kraj prošle sezone zvanično kupili ovaj klub.

Nekadašnji premijer Italije kaže kako ne razumije transfer politiku kluba te je dodao da nikada nije vidio da ekipa promijeni svih 11 igrača.

"Ne razumijem njihovu transfer politiku. Nikada nisam vidio da tim promijeni svih 11 igrača, a sa svim tim novcem, mogli su kupiti vrhunske igrače. Objasnite mi kako Suso i Bonaventura mogu ostati na klupi kada su oni dva tehnički najbolja igrača", zapitao se Berlusconi.

Nakon toga, dotakao se odluke da Leonardo Bonucci bude novi kapiten kluba iako Riccardo Montolivo godinama nosi dres Rossonera.

"Oni su dali kapitensku traku igraču koji je bio simbol Juventusa godinama, iako je Montolivo već godinama u klubu. Što se tiče trenera, želio sam da Brocchi ostane na klupi, međutim kada sam bio u bolničkom krevetu između života i smrti, oni su mi rekli da je novi trener Montella", završio je ovaj bivši predsjednik Milana.

Podsjećamo, Rossoneri se nakon sedam odigranih utakmica nalaze na sedmoj poziciji s 12 osvojenih bodova, a u sljedećem kolu ih očekuje meč protiv gradskog rivala Intera.

U prošlom kolu Milan je na San Siru poražen od Rome rezultatom 2:0, a golove za Vučicu postigli su Edin Džeko i Alessandro Florenzi.