Spreman platiti određenu sumu
0

Berlusconi bi u Milan volio dovesti Cristiana Ronalda

FENA
Ronaldo (Foto: AFP)
Ronaldo (Foto: AFP)
Predsjednik AC Milana Silvio Berlusconi izjavio je da bi bio zainteresiran za dovođenje Cristiana Ronalda u klub za "razumnu" cijenu.

Bivši italijanski premijer je dugogodišnji fan napadača Real Madrida i ovo nije prvi put da navodi kako bi na "San Siru" dočekao Portugalca raširenih ruku.

Govoreći za italijansku televiziju, Berlusconi je također isključio mogućnost dovođenja napadača Arsenala i Manchester Cityja, Robin van Persieja i Carlosa Teveza.

"Cristiano Ronaldo? Ne bih rekao ne, ali samo za normalnu cijenu zbog ekonomske krize koja nije prisutna samo u Italiji. Van Persie i Tevez? Ko?", kazao je Berlusconi.

Sedamdesetpetogodišnjak je također pohvalio zvijezdu AC Milana Zlatana Ibrahimovića, za kojeg vjeruje da zaslužuje FIFA-inu "Zlatnu loptu".

Kada je u pitanju Alexandre Pato, koji je bio blizu odlaska u Paris Saint-Germain u januaru, Berlusconi je kazao da se radi o odličnom igraču, koji ima velikih problema s povredama.

Milan se trenutno priprema za uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala. "Rossoneri" iz prvog meča imaju prednost od četiri gola i na korak su do plasmana u četvrtfinale.

"Idemo na teren da pobijedimo. Ne možemo otići tamo i igrati defanzivno, moramo braniti svoju međunarodnu reputaciju. Imamo tim koji može doći do titule", poručio je predsjednik Milana.