Nogomet
0

Bergkamp: 'Ibrahimović je drugi Van Basten'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nizozemac Dennis Bergkamp, koji je nakon 20 godina profesionalne igračke karijere danas dio trenerskog osoblja u Ajaxu, tvrdi da je Zlatan Ibrahimović igrač koji se po napadačkim kvalitetama može mjeriti s Marcom van Bastenom.

Bergkamp je nakon sedam igračkih godina provedenih u Ajaxu, od 1993. do 1995. bio član milanskog Intera. Iako u tom klubu nije uspio do kraja ispoljiti svoje golgeterske vrline, kao što je to kasnije dugo činio u Arsenalu, tvrdi da je iskustvo iz Milana za njega bilo dragocjeno.

  • Te dvije godine u Interu bile su vrlo značajne za moju karijeru. Nakon dugog razdoblja u Ajaxu, u kojem je fokus gotovo isključivo bio na mladim igračima, u Italiji sam jako dobro naučio kako se nositi s pritiskom i dohvatiti nivo istinskog profesionalca. Bez te dvije sezone u Interu, nikada u Arsenalu ne bih postao tako dobar igrač – tvrdi Bergkamp.

Dotaknuo se i današnjeg stožernog igrača Intera, Šveđanina Zlatana Ibrahimovića, trenutno vodećeg strijelca u Seriji A s 19 golova, ali ipak često osporavanog zbog nedovoljnog učinka u Ligi prvaka, u kojoj se Inter i ove sezone rano oprostio od natjecanja, već u osmini finala (Manchester United).

Bergkamp drži da se Ibrahimovića slobodno može usporediti s Marcom Van Bastenom, njegovim današnjim šefom u stručnom stožeru Ajaxa.

  • Jesam li ja bio bolji napadač od Ibrahimovića? Naravno da jesam!

  • Šalu na stranu, Ibrahimović je igračina. Ako zabijete 20 golova u Seriji A, to je dovoljno za paralelu s Van Bastenom.