Meč na Koševu
28

Berberović: Sarajevo zaslužuje trofej pobjednika Kupa BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Džemal Berberović, igrač koji je sakupio 201 utakmicu u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo, jedan je od najistaknutijih pojedinaca u poslijeratnoj historiji Bordo kluba.

U svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri nastupao je za Bayer Leverkusen, VFL Osnabruck i MSV Duisburg u Njemačkoj, bugarski Litex Lovetch, Denizlispor u Turskoj te ruski Kuban Krasnodar, a u dresu “A” reprezentacije BiH odigrao je 33 utakmice.

Za Bordo klub debitovao je 1999. godine, a igrajući za klub u kojem je i ponikao, osvojio je Kup u sezonama 2001/02., 2004/05., a šampionsku titulu u sezoni 2014/15.

"Utakmice finala Kupa protiv Željezničara i Širokog Brijega ostale su mi među najdražim utakmicama u karijeri. Za igrače je velika čast i zadovoljstvo da učestvuju u finalu Kupa i za takve utakmice se i trenira. Smatram da su tada utakmice bile dosta teže za igrati u smislu suđenja, naročito na gostujućim terenima, a sada je mnogo bolje. Što se tiče tih finala, naravno, velika je draž igrati derbi, pobijediti gradskog rivala i drago mi je što sam bio dio ekipe, koja je ostvarila pobjedu u Širokom Brijegu”, rekao je Berberović, osvrnuvši se na predstojeće finale između Sarajeva i Širokog Brijega, koje je na rasporedu sutra na Koševu sa početkom u 18 sati.

“Prva utakmica ovogodišnjeg finala je sutra na Koševu. Kao dijete kluba, volio bih da sutra završimo posao što se tiče rezultata, ali Sarajevo u ovoj sezoni igra dobro u gostima. Sarajevo može doći do trofeja. Janjoš zna dobro postaviti ekipu, motivisati i uz podršku sa tribina Sarajevo može do dobrog rezultata. Zaslužujemo ovaj trofej pobjednika Kupa”, zaključio je Berberović.