Humanitarni meč
3

Berbatovljeva i Figova ekipa remizirale u Sofiji, Trezeguet golčinom podsjetio na stare dane

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Jučer je u Sofiji na stadionu Vassil Levski odigran humanitarni meč između ekipa koje su izabrali Dimitar Berbatov i Luis Figo.

Berbatov je u svoju ekipu okupio nekadašnje saigrače iz Manchester Uniteda Ryana Giggsa, Paula Scholesa, Nemanju Vidića, Patricea Evru, Garyja Nevillea, Philla Nevillea, Ria Ferdinanda i Edwina van der Sara, a ekipu su kao gosti pojačali i David James, Robbie Keane, Hristo Stoichkov, Krasmir Balakov, Stiliyan Petrov i Martin Petrov.

U Figovoj ekipi su igrali Roberto Carlos, Robert Pires, Deco, David Trezeguet, Ivan Cordoba, Christian Karembeu, Simao Sabrosa, Celestine Babayaro, Dwight Yorke, Michel Salgado, Carlos Marchena, Maxwell, Jari Litmanen, Jens Lehmann, Francesco Toldo, Nuno Gomes, Gaizka Mendieta, Predrag Mijatović...

Utakmica je završena rezultatom 3:3, a posebno impresivan je bio prvi pogodak na meču.

Figo je u 4. minuti ubacio s desne strane, a Trezeguet je podsjetio na stare dane i iz voleja zakucao loptu iza Jamesovih leđa.

Berbatovljeva ekipa je izjednačila u 8. minuti kada je autogol postigao Marchena, španski štoper kojeg se navijači Bosne i Hercegovine nerado sjećaju.

U 11. minuti Salgado je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac, a Trezeguet je postigao svoj drugi pogodak na meču.

U 44. minuti Berbatov je asistirao Keaneu koji je pospremio loptu u praznu mrežu za 2:2.

U 54. minuti nakon kontranapada Simao Sabrosa je izašao sam na Jamesa i matirao ga za 3:2. Konačnih 3:3 postavio je Keane u 69. minuti svojim drugim pogotkom na meču.

Sav prihod od ulaznica uplaćen je u dvije dječije humanitarne organizacije koje su odabrali Berbatov i Figo.