Po svaku cijenu
30

Berbatov i Owen savjetuju Lingardu da ode iz Manchester Uniteda i spasi karijeru

D. B.
Dimitar Berbatov i Michael Owen (Foto: EPA-EFE)
Dimitar Berbatov i Michael Owen (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji napadači Manchester Uniteda, Dimitar Berbatov i Michael Owen, vjeruju da aktuelni nogometaš Crvenih vragova Jesse Lingard mora napustiti klub kako bi spasio svoju karijeru.

Lingard je u subotu u FA Cupu upisao tek treći ovosezonski nastup, a prethodna dva puta je zaigrao u Carabao Cupu. U Premiershipu, kao i Ligi prvaka, nije proveo niti jedan minut na terenu.

Pojavile su se špekulacije da bi Lingard mogao napustiti United ovog mjeseca, povezuje se s Newcastleom, a Berbatov smatra da bi mu najbolje bilo da napusti klub čak i ako bi time napravio korak unazad.

Lingard je u najbojim godinama karijere, a ne uspijeva se izboriti ni za mjesto na klupi već sedmicama.

"Njegovo vrijeme je isteklo, ne igra. Imao je šansu da sija, da dokaže koliko je dobar i koliko dobar može biti. Ole Gunnar Solskjaer mu ne vjeruje dovoljno kako bi mu dao priliku za igru. Kada ste tako dugo u jednom timu, imate 28 godina, morate pogledati iza sebe i zapitati se da li ste postigli dovoljno, da li ste zadovoljni time, da li vam je vrijeme isteklo. MIslim da mora otići iz Uniteda negdje gdje će igrati. Bit će to slabiji klub od Uniteda, ali je važno da više igra i da ponovo radi ono što može. Sjećam ga se kao startera i strijelca u reprezentaciji Engleske. To je sve nestalo, mora pronaći staru formu", izjavio je Berbatov.

S njim se slaže i Michael Owen.

"Probijao se kad smo Berbatov i ja bili u timu, pratili smo njegov razvoj, a sada je u fazi kada je stariji i kada treba igrati standardno u timu. U Unitedu je sve vrijeme i zna kako je biti igrač ovog kluba. Sada treba donijeti životnu odluku, odluku profesionalne karijere, da li želi ostati i povremeno igrati za jedan od najvećih klubova svijeta ili se želi spustiti niže, igrati standardno uz manje šanse da nešto osvoji. Stvar je balansa. Ja bih otišao da sam na njegovom mjestu negdje gdje bih više igrao", jasan je bio Owen.