Totalni rat
98

Benzemin agent objavio dokaze o povredi i uzdrmao Francusku, oglasio se i najbolji igrač svijeta

H. H.
Foto: Marca / montaža
Foto: Marca / montaža
Karim Djaziri agent Karima Benzeme dolio je ulje na vatru nakon kontroverznog oproštaja napadača Real Madrida od reprezentacije Francuske, objavom rezultata testova nakon povrede koja je najboljeg igrača svijeta primorala da propusti SP.
"Ovo sam objavio, ali prvo sam konsultovao trojicu specijalista koji su potvrdili dijagnozu da je Benzema mogao biti spreman još od osmine finala da, barem, bude na klupi. Zašto ste tražili da tako brzo ode?", pita on u jasnoj aluziji na selektora Didiera Deschampsa.

Nedugo zatim oglasio se i sam Benzema koji je ponovo prozvao selektora Trikolora.

"Jer kada ga jednom pogledate, znate!", napisao je Benzema i tako nastavio totalni rat sa Deschampsom koji traje od kraja SP-a, nakon čega je napadač Reala objavio niz intrigantnih poruka na društvenim mrežama.

[TWITTER]1607427236759478272[/TWITTER]

Podsjetimo, Benzema je napustio kamp reprezentacije Francuske zbog povrede 20. novembra, dva dana prije prve utakmice protiv Australije, a u francuskom taboru nikada nisu razmišljali o njegovom povratku, uprkos činjenici da se oporavio brže od očekivanog i mogao je biti na dispoziciji za nokaut fazu.

Nakon svega sjajni golgeter je odlučio da na rođendan okonča reprezentativnu karijeru, a Benzema koji očigledno ne može da preboli ono što mu se desilo, prestao je na društvenim mrežama pratiti sve osim petorice svojih bivših saigrača u nacionalnom timu, a to su Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouaméni, Kylian Mbappe, Raphael Varane i Marcus Thuram.

Benzema je u dresu Francuske odigrao 97 utakmica i postigao je 37 golova. Svakako, ostat će upamćeno da šest godina nije nastupao za Trikolore, prije nego se vratio 2021. godine.