"Strogo i nepravdeno"
67

Benzemi prisilno oduzeto 230.000 eura i blokiran račun zbog afere "Sextape"

H. H.
Benzema je proglašen krivim za ucjenjivanje Valbuene seksualnim snimkom (Foto: Twitter)
Benzema je proglašen krivim za ucjenjivanje Valbuene seksualnim snimkom (Foto: Twitter)
Francuski napadač Karim Benzema krajem novembra proglašen je krivim za ucjenjivanje seksualnim snimkom saigrača iz nogometne reprezentacije Francuske Mathieua Valbuene, a sada mu je sa bankovnog računa prislino oduzeto 230.000 eura.

Sud u Versaju je 24. novembra osudio napadača Real Madrida na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana i novčanu kaznu od 75.000 eura, a što se tiče građanske parnice, petorica optuženih u slučaju "Sextape" osuđena su na naknadu od 150.000 eura bivšem igraču Marseillea.

S druge strane, Benzema je osuđen i da plati 80.000 eura sudskih troškova za građansku paranicu, a pošto nije platio 230.000 eura koje je tražio Mathieu Valbuena, odbrana tužioca je zatražila od suda da zaplijeni navedeni iznos sa računa Francuza, što je izazvalo blokadu njegovog bankovnog računa, navodi Le Parisien.

"Ovo su logične posljedice trenutne odluke o isplati. Tražili smo vansudsku isplatu koja se nikada nije dogodila, tako da smo prešli na sljedeći korak", rekao je za AFP Paul-Albert Iwens, Valbuenin advokat.

Benzemina odbrana smatra kaznu "strogom i vrlo nepravednom", te je najavila žalbu.

Podsjećamo, napadača Reala su optužili da je 2015. godine snimkom seksa ucjenjivao saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu. Benzema je sa četiri osobe od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada eura kako sporni snimak ne bi bio objavljen.

Benzema se teretio da je ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače s obzirom na to da mu je prenosio uslove pod kojima bi mogao spriječiti da snimak završi u javnosti.