Perezov pravilnik
0

Benzema upozoren zbog noćnih izlazaka

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prije nekoliko dana je Florentino Perez, predsjednik nogometnog kluba Real Madrid, izdao dokument koji sadrži osam tačaka kojih se moraju pridržavati igrači njegovog kluba.

Jedna od tačaka tog dokumenta govori i da nogometaši moraju izbaciti iz svog programa noćne izlaske, što će očigledno nekima biti prilično teško.

Kompletni dokument je usmjeren na ponašanje i odgovornost koju igrači moraju iskazivati spram kluba i navijača, ali negdje u vrijeme objavljivanja tog "zakona", ovoljetno pojačanje Reala, francuski reprezentativni napadač Karim Benzema, je viđen kako uživa u gradskim čarima tokom noćnih sati.

El Mundo Deportivo je bivšeg igrača Lyona, kojeg je Real platio 40 miliona eura, usporedio s Wesleyjem Sneijderom, Nizozemcem koji je imao praksu čestih izlazaka, te je, po njihovim navodima, i zbog toga često bio izvan optimalne forme i skloniji ozljedama.

Sneijder je u međuvremenu napustio Real i otišao u Inter, a novinar El Mundo Deportiva navodi da bi Benzema trebao učiti na njegovom primjeru. Posebno nakon što je izašao "Perezov zakonik".

Osim Benzema navodno je vrlo često noću u klubovima bivao viđen Sergio Ramos, koji je donedavno bio izvan pogona zbog ozljede.