Jedan od favorita
332

Benzema samouvjeren: Nadam se da ću dobiti Zlatnu loptu

N. K.
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema (33) po mišljenju njegovih legendarnih sunarodnjaka Thierry Henry i Zinedinea Zidanea treba biti nagrađen prestižnom nagradom Zlatnom loptom koja se dodjeljuje najboljem nogometašu za kalendarsku godinu na izmaku.

Francuz je u prethodnoj sezoni bio drugi najbolji strijelac La Lige nakon što je postigao 30 golova i tako izjednačio najbolji rezultat u svojoj karijeri u tom segmentu.

"Vidjet ćemo šta će se dešavati. Nadam se da ću je dobiti. Drago mi je što sam u konkurenciji. Radostan sam i nadam se da će stvari nastaviti da se ovako razvijaju", rekao je Benzema.

Podsjetimo, prošle godine Zlatna lopta nije dodijeljena zbog pandemije koronavirusa, a 2019. nagradu je dobio Lionel Messi što je bilo njegovo rekordno šesto priznanje.

Prethodno je Zlatnu loptu dobio Hrvat Luka Modrić, čime je prekinuo desetogodišnji niz u kojem su nagradu dobijali ili Messi ili Cristiano Ronaldo.

Dobitnik ovogodišnje Zlatne lopte bit će objavljen 29. novembra, a jedan od favorita je napadač Bayerna Robert Lewandowski.