Radikalan potez
66

Benzema proživljava "pakao" u Saudijskoj Arabiji, izbrisao je Instagram profil od 76 miliona pratilaca

H. H.
Benzema je postigao 12 golova u 20 utakmica u dresu Al Ittihada
Benzema je postigao 12 golova u 20 utakmica u dresu Al Ittihada
Oštre kritike na društvenim mrežama natjerale su nekada najboljeg nogometaša svijeta Karima Benzemu da izbriše svoj Instagram nalog.

Okidač je bio težak poraz Al Ittihada od Ronaldovog Al Nassra rezultatom 5:2, nakon čega se Karim našao na meti žestokih komentara nezadovoljnih navijača.

Bio je to prvi poaz Al Ittihada od Al Nassra nakon pet godina, a Benzema je proglašen glavnim krivcem za slabe rezultate tima ove sezone.

Posebno mu zamjeraju da je "nevidljiv" na velikim utakmicama, a Benzema je pretrpio takvu kampanju uznemiravanja da je na kraju donio radikalnu odluku i izbrisao Insatgram profil sa više od 76 miliona pratilaca.

Francuz je na taj način odgovorio na brojne kritike koje su mu stizale posljednjih sati zbog meča protiv Al Nassra, a saudijska štampa već otvoreno piše o jazu između navijača Al Ittihada i Benzeme.

Istina je da Benzemine brojke nisu nimalo loše - 12 golova u 20 utakmica sa Al Ittihadom, uz pet asistencija, ali platio je ceh užasnim rezultatima tima ,

Al Ittihad je šesti 22 boda iza lidera Al Hilala. Sa tri uzastopna poraza i bez znakova reakcije, čak ni nakon smjene trenera Nuna Espirita Santosa i dolaska daleko hvaljenog Marcela Gallarda.

Jedina oaza mira koja se može osjetiti u Al Ittihadu je činjenica da su se plasirali u osminu finala Azijske Lige prvaka i da će ovog četvrtka saznati svog sljedećeg protivnika u februarskim kvalifikacijama.

Benzema želi postati, zajedno sa svojim saigračima Fabinhom i Kantéom, prvi igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Azijsku Ligu prvaka, ali za sada je, s profesionane strane, njegov boravak u Saudijskoj Arabiji daleko od idealnog.