Odgovorio predsjedniku
172

Benzema poručio Francuzima: Dajte mi da igram za neku drugu reprezentaciju

K. H.
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Napadač Real Madrida Karim Benzema odgovorio je predsjedniku Nogometnog saveza Francuske Noelu Le Graetu koji je rekao da su mu vrata reprezentacije zauvijek zatvorena konstatacijom da mu dozvoli igranje za neku drugu državu.

Predsjednik Nogometnog saveza Francuske nedavno je rekao da se Benzema sigurno neće vraćati u nacionalni tim, a nije dugo vremena prošlo od odgovora napadača Real Madrida koji je rekao da će on završiti reprezentativnu karijeru kada on to bude želio.

"Noel, nisam mislio da se miješaš u posao selektora, a znaj da sam ja jedini koji može završiti svoju reprezentativnu karijeru. Ako misliš da sam ja završio, dopusti mi da igram za neku drugu reprezentaciju za koju imam pravo pa ćemo onda vidjeti", napisao je Benzema na Twitteru.

Podsjećamo, Benzema je 2015. godine izbačen iz reprezentacije Francuske zbog skandala u kojem ga je saigrač Mathieu Valbuena optužio da ga je ucjenjivao njegovim porno snimcima, a napadač Real Madrida je te navode uvijek demantovao.

Benzema je za reprezentaciju Francuske odigrao 81 susret i postigao je 27 pogodaka, a ranije je igrao za sve mlađe selekcije Trikolora.

Od 2009. godine ovaj napadač nosi dres Real Madrida i u 323 utakmice postigao je 157 pogodaka, a trenutno je sa devet pogodaka vodeći strijelac La Lige.