Odličan učinak Francuza
54

Benzema je na početku sezone u sjajnoj formi, bolji od Haalanda i Lewandowskog

D. B.
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Domaća takmičenja u evropskim ligama petice tek su na svom početku, a neki od vrhunskih napadača već su pokazali da su u sjajnoj formi.

U najboljih pet evropskih liga odigrano je pet kola, osim u francuskoj Ligue 1 gdje je iza nas šest kola. Neki napadači su na sjajan način započeli sezonu 2021/2022.

Karim Benzema ima 33 godine i ključan je za rezultate Reala. Francuz je sjajan u tandemu s mladim Viniciusom s kojim se odlično razumije, a to je dokazala i pobjeda nad Valencijom rezultatom 2:1. Benzema je u svega pet utakmica upisao šest golova i pet asistencija.

Erling Haaland u novoj sezoni nastavlja tamo gdje je stao na kraju prošle, postiže golove i odlično se zabavlja. U pet utakmica je postigao sedam golova, što znači da zatrese protivničku mrežu svake 64 minute. Pored toga je upisao tri asistencije u dresu Borussije Dortmund.

Robert Lewandowski, golgeter Bayerna, također je postigao sedam golova, ali zasad nema nijednu asistenciju. Poljski napadač je prošle sezone postigao 41 pogodak u 34 ligaške utakmice, a čini se da namjerava nastaviti u istom tempu.

Michail Antonio je jedini igrač iz engleskog Premiershipa u top 5 kada je riječ o broju postignutih golova i upisanih asistencija. On na kontu zasad ima četiri gola u četiri utakmice, a svom West Hamu je pomogao i s tri asistencije.

Kylian Mbappe je uprkos glasinama o odlasku u Real Madrid ipak ostao fokusiran te je dobro počeo sezonu u PSG-u. Dosad je upsao četiri gola i tri asistencije u utakmicama francuskog prvenstva. U nedjelju je asistirao Mauru Icardiju u pobjedi PSG-a nad Lyonom rezultatom 2:1.