Neispeglan odnos
93

Benzema bio spreman priključiti se reprezentaciji, ali je selektor imao druge planove

N. K.
Didier Deschamps i Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Didier Deschamps i Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Selektor Francuske Didier Deschamps odbio je u nokaut fazi Svjetskog prvenstva u Kataru svojoj selekciji priključiti Realovog napadača Karima Benzemu, prenosi španska Marca.

Napadač se povrijedio na treningu reprezentacije 19. novembra i to dan uoči početka Svjetskog prvenstva, a prva dijagnoza je pokazala da mu predstoji pauza od tri sedmice.

Ipak, ostao je na spisku reprezentacije jer je Deschamps odlučio ne pozvati zamjenu za Realovog napadača koji je nedavno dobio i Zlatnu loptu.

Benzema se oporavio nakon samo 10 dana i bio je spreman priključiti se nacionalnom timu, ali je 29. novembra otputovao na odmor.

Sve se to dogodilo nakon što je Deschamps potvrdio da neće pozvati Realovog napadača da se priključi selekciji u Kataru.

"Deschampsova odluka pokazuje da odnos s Benzemom, ipak, nije do kraja riješen. Deschamps nije imao ili nije želio imati strpljenja za njega", tvrdi Marca.

Francuz se prošle subote priključio treninzima Reala, a Trikolori će sutra igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva s Marokom.