Nogomet
0

Bent se izvinio navijačima zbog šopingiranja za vrijeme utakmice

Totalsport
Darren Bent
Darren Bent
Napadač Aston Ville Darren Bent (27) izvinio se sinoć navijačima kluba zbog propusta tokom nedjeljne utakmice 16. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Liverpoola.

Naime, igrač kojeg je Aston Villa platila 24 miliona funti u januaru ove godine (najskuplji transfer u historiji kluba, op.a.) nije mogao zaigrati protiv Liverpoola na Villa Parku zbog povrede prepona. Međutim, umjesto da prati utakmicu sa stadiona ili putem televizijskih ekrana, Bent se radije odlučio za posjetu trgovinama. Nakon što je Bentova fotografija kako šopingira osvanula na internetu, napadača su oštro kritizirali navijači putem društvenih mreža Twittera i Facebooka.

"Ništa mi nije važnije od igranja nogometa. Nažalost, povreda je značila da neću moći zaigrati i bio sam shrvan što ne mogu sudjelovati. Nadam se da ću se vratiti uskoro. Gledao sam većinu utakmice na televiziji. Nisam znao da će moj kratki izlazak izazvati takav problem i zbog toga se izvinjavam", rekao je Bent, čija je ekipa u utakmici protiv Liverpoola poražena s 2-0.